top of page

Airtists

Yuko Ogino

  • Facebook - Grey Circle

Na haar afstuderen aan Doshisha’s Womens College in Kyoto, Japan met diploma in de klassieke muziek, begon Yuko haar muzikale carrière als een keyboardspeler, componist en arrangeur in een professionele volksmuziek band, en ook als een ontwikkelaar van originele muziek therapie methode in een door haar opgericht instituut.
Yuko’s artistieke repertoire is erg verbonden met wat wij zouden noemen dingen uit het dagelijkse leven. De wijze waarop Yuko ze beoefent, zijn een vorm kunst, gebaseerd op eeuwenlange traditie en vakmanschap. Het varieert van ontwerpen van Japanse traditionele zoetigheden (gestudeerd in Kyoto aan de traditionele Hof suikerbakkerij etc.; prijzen op een paar wedstrijden, met name voor haar ontwerp voor 400-jaar memorial tentoonstelling van Rimpa school) traditioneel home cooking gebaseerd op

de Japanse keuken (prijs winnende recepten voor haar oorspronkelijke augurken van Kyoto van lokale groenten, of laag-zout dagmenu ) en de beoefening van de kunst van kimono's (met diploma's van Japan's oudste en meeste traditie-trouwe Kimono school in Kyoto, Nishijin.) De thee ceremonie vandaag met Houji-cha, of geroosterde thee, beoogt ook genieten van het rustgevende geur van Japanse dagelijkse, gewone thee, net als thuis, in plaats van in een authentiek ceremoniële setting. Yuko is daarnaast ook moeder en huisvrouw en woont met haar familie in Hilversum sinds 2014. Inmiddels hheeft ze de VOF "Project Japan" opgericht ter bevordering van de culturele uitwisseling tussen Japan en de Nederland en mogelijk andere landen in Europa. 

 

Rob van den Broek

 

  • Facebook - Grey Circle

Independent artist, working in 6 different professions and specialisations:

Als veelzijdig beeldend kunstenaar gaat het voor mij om het spel tussen materiaal, inhoud en vorm, het voortdurend reageren op wat ontstaat en wat zich ontwikkelt. Muziek is mijn grootste inspiratiebron. Ik ben actief op 6 terreinen: muziekinstrumenten, beeldende kunst, meubelen, theatervormgeving, gastdocent muziek- beeldend en programmeren van concerten.

Rob van den Broek is jarenlang betrokken (geweest) bij een aantal professionele muziek- en operagezelschappen als decorontwerper en - maker, vormgever, instrumentbouwer, redacteur van een vriendenblad en bestuurder.

Sonja Rosing

 

Kunstenaar

In 1991 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie 'Minerva' te Groningen. Sinds mijn afstuderen aan de kunstacademie ben ik full-time met beeldend werk bezig. Ik ben lid van:
Arti et Amicitiae (kunstenaarsvereniging Amsterdam),

KVF (Kunstenaars Vereniging Flevoland).
Tijdens mijn studie aan de kunstacademie in Groningen begon
ik met mediteren. Ik wilde stilte in mijn hoofd ervaren. Die
stilte kreeg ik (soms) en hij kwam samen met ruimte. Deze
mentale ervaringen en het verlangen naar deze ervaringen begon ik te verbeelden. Deze thema’s zijn nu nog aanwezig in mijn werk.
De natuur is de laatste zeven jaar ook een belangrijk onderwerp in mijn werk en mijn leven
Vaak werk ik in het bos. In het Hollandse Hout, een paar honderd meter van de Oostvaardersplassen, heb ik een hut gebouwd. Sinds 2005 schilder ik voornamelijk met zelfgemaakte eitempera, een mengsel van eigeel, pigmenten, water en kruidnagelolie. De verf is heel vloeibaar. Daardoor zijn losse bewegingen mogelijk waarin kracht en lichtvoetigheid samen kunnen gaan. Ik experimenteer graag in

mijn werk, zodat ik in mijn werk (mijn leven) niet stilsta maar groei. Verschillende provincies, gemeentes, bedrijven, particulieren en verzamelaars hebben werk van mij aangekocht. In de expositie zijn schilderijen, kijkdozen en een installatie laten zien gedurende de maanden januari en februari 2016. 

Naomi Sato

 

Sax and Sho player

Ze studeerde saxofoon en sho aan de Tokyo National
University of Fine Arts and Music. Daarna kwam ze naar
Nederland om bij saxofonist Arno Bornkamp te studeren in
Amsterdam en later bij Claude Delangle in Parijs. Zij werkte
samen met componisten als Theo Loevendie en Merlijn
Twaalfhoven en met fluitist Harry Starreveld en klarinettisten
Laura Carmichael. Regelmatig maakt zij deel uit van het Nieuw
Ensemble en het Atlas Ensemble. Zij geniet internationale
erkenning op het gebied van zowel traditionele als nieuwe
muziek voor sho en componisten als Toshio Hosokawa
schreven speciaal werken voor haar.

Miranda Driessen

 

Composer

 

Ze studeerde begin jaren '90 af als jazz-zangeres en orthopedagogisch muziek beoefenaar aan het conservatorium van Maastricht. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in het (speciaal) onderwijs besloot zij in 2004

wegens de bespeling, te

alsnog compositie te gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries, Peter-Jan Wagemans en René Uijlenhoet. Daarnaast studeerde zij in die periode klassiek zang bij Charles van Tassel in Amsterdam. Haar werk werd uitgevoerd door o.a. het Asko ensemble, Nieuw Ensemble, Doelen ensemble, Orkest de Ereprijs, Katerina Konstantourou, Gerrie de Vries, Kaoru Iwamura en Makiko Goto.

Als zangeres zong zij voornamelijk in ensembles gespecialiseerd in de uitvoering van hedendaagse muziek, maar de afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan verdiepen in de uitvoeringspraktijk van het Gregoriaans. Zij volgde workshops en masterclasses op dit gebied bij Iégor Reznikoff, Juan Carlos Asensio en Rebecca Stewart en maakte enige tijd deel uit van ensemble Virga o.l.v. Geert Maessen. 

 

Hiroya Fujii

 

  • Facebook - Grey Circle

kimono designer and dyer

He is traditional kimono designers and dyers textile work by original color a dyeing technique .

The Shibori tie-dyeing and drowing combines Yuzen dyeing of traditional arts and create in Kyoto. 

 

@2015 by One sky one world project

1
2
3
4
5
6
7
bottom of page